7 Kasım 2015 Cumartesi

ANDROİD SÜRÜM YÜKSELT

  Muhakkak karşılaşmışsınızdır; konu Google’ın Türkiye Play mağazası olunca her uygulamaya erişimimiz mümkün olmuyor. İnternetten gördüğünüz... thumbnail 1 summary


 Muhakkak karşılaşmışsınızdır; konu Google’ın Türkiye Play mağazası olunca her uygulamaya erişimimiz mümkün olmuyor. İnternetten gördüğünüz, hoşunuza giden kimi uygulamaları Google Play’de bulamadığınız zaman hayattan aldığınız o kekremsi tadı eminimki herkes hayatında bir kere tatmıştır. Fakat kullandığımız işletim sisteminin Android olması sebebiyle gözle görünür yerlerde olmasa da her problemin bir çözümü vardır. Dolayısıyla artık üzülmenize gerek kalmadı! Çünkü size Google’ın başka ülkelerdeki Play mağazalarında olan ama Türkiye’de bulunmayan veya cihazınıza uyum sorunları sebebiyle yükleyemediğiniz uygulamaları –sırf ağzınız tatlansın diye- nasıl yükleyeceğinizi anlatıyoruz!

İşe koyulma

  • Öncelikle sorunumuzu çözecek uygulamayı yükleyip kullanabilmemiz için cihazınız root edilmiş olmalı.ROOTLU İSE PROGRAMIMIZI İNDİRİN DOWNLOAD A TIKLAYIN 5SN BEKLEYİN REKLAMI GEC YAZACAK ORAYA BASIN İNDİRİN


  • Ek olarak cihazınızın ayarlarından “Bilinmeyen kaynaklar” seçeneğini aktif hale getirmelisiniz. Bu ayarı aktif hale getirmek için Ayarlar > Güvenlik > “Bilinmeyen kaynaklar” yazan kısma onay vermelisiniz.
"Bilinmeyen Kaynaklar" 'ı aktifleştirin (Android 4.3 arayüzü ‘
  • “Market Helper” 'ı kur n

    • -Uygulamayı cihazınıza yükledikten Google Play açıldığında görüntülenen telefonunuzun kimliğini kolayca değiştirebilir ve konum bilgisini değiştirebilirsiniz
    • -Bu işlemi yapabilmek için uygulamayı açın ve “Select Account” (hesap seç) kısmına GMAIL adresinizi yazarak “Activate” (etkinleştir) seçeneğine tıklayın.
    .GMAIL hesabınızı aktifleştirin


  • -Tıkladıktan sonra ekranınızda açılan pencerede uygulama yönetici (superuser) olarak çalışma izni isteyecektir. Bu kutuya onay vermelisiniz.
  • -Bu kısımdan sonra işler daha da heyecanlı hale geliyor. “Select Device” (cihaz seç) kısmından telefonunuzun kimliğini isterseniz tablet isterseniz başka bir telefon olarak ayarlayabilirsiniz. Google Play mağazasında görünün cihaz kısmında ne görmek isterseniz!
  • İkincil olarak, cihazınızın hangi model olarak görüntüleneceğini seçebilirsiniz. Örneğin ben Facebook H-ome uygulamasını yükleyebilmek için Galaxy S3 olarak gösterdim.


<

  • -“Select Operator” (Operatör seç) kısmından, cihazınızın hangi ülkeden şebeke aldığı bilgisiniz –görünümde- değiştirebilirsiniz. Ben aşağıdaki örnekte ABD ve operatör olarak da AT&T olarak gösterdim. Daha sonra “Activate” (etkinleştir) butonuna tıklayın.
  • -Onay ekranında, sizi Google’ın “Yönetici Tablosu” a (Dashboard) seçtiğiniz hesabı onaylamanız için yönlendirme seçeneğini sunacak. Buradan Google kullanıcı adı ve şifrenizi girerek yeni hesabınızı onaylamanız gerekecek.
Google Dashboard'dan (Yönetici Tablosu) yeni ayarlarınızın girişi için onaylama verin
  •  adımları tamamladıktan sonra yapmanız gereken başka hiç birşey yok. Cihazınızın “Ana Menü” (Home) tuşuna basarak Google Play’i açın.
  • -O an Google Play mağazası içindeki cihazınız, cihazınızın türü, operatör ya da ülke kaynaklı bütün kısıtlamalar kalkmış olacak.
  • -Daha önce belirttiğimiz gibi normalde Facebook Home uygulamasını Galaxy S2’ye yükleyemezken Market Helper uygulamasının yardımıyla cihazımızı Google Play mağazasına sanki Galaxy S3 gibi gösterip yüklemeyi başardık.
Önemli Not: Yüklemek istediğiniz uygulama şimdi telefonunuzla “uyumlu” gözükse dahi bu uygulamanın tıkır tıkır işleyeceği anlamına gelmiyor.
-Tabii ki de ülkenizle veya cihazınızla uyumlu olmayan uygulamaları yüklemenin başka yolları da var. Örneğin yüklemek istediğiniz programın APK dosyasını internetten indirip cihazınıza kurabilirsiniz. Yine de Market Helper yolunda gitmeyen işlerinizi halledebilmeniz için güzel bir çözüm.




Hiç yorum yok

Yorum Gönder